Oppdater Dato: 6 Juli 2024
Anonim
Hvordan trene for 800 meter løp - Helse

Innhold

La oss innse det, 800 meter løpet er ikke for alle. Mange sprintere har vanskeligheter med løpet, og mange utholdenhetsløpere har vanskeligheter med å opprettholde farten i løpet. En spesiell type løper er virkelig nødvendig for å håndtere straffene som følger med 800 meter løp. For de som har det som trengs, avhenger suksess i stor grad av trening og kondisjonering. Du må holde deg i god form og trene hardt for å oppfylle de fysiske kravene som 800 meter løper krever. Hvis du tror du har fart og utholdenhet til å komme til slutten av løpet, kan du bruke denne korte guiden for å lære å trene for en 800 meter løp.

Trinn 1

Det første trinnet i treningen din for 800 meter løp er bare å finne ut hva slags løper du er. Sprintere har utrolig fart, men har en tendens til utmattelse før løpet er slutt. Motstandsløpere kan ta distansen, men de har ikke alltid nok fart til å holde tritt med gruppen. Det er også de som løper i en hvilken som helst kategori, som kan håndtere alt du legger dem i. Det er viktig å vite hvilken type løper du er, slik at du kan endre treningsrutinen din for å forbedre styrkene dine og jobbe med svakhetene dine.

Steg 2

Forstå at treningen er spesifikk for løperen. Det er selvfølgelig generelle treningselementer og rutiner som kan brukes av alle løpere. Imidlertid er hver løper forskjellig, og hver vil reagere forskjellig på 800 meter løpet. Derfor er det viktig å lage en treningsrutine for hver løper som er spesifikk for deres behov. Forstå at enhver treningsrutine du møter er rett og slett en guide. Hvis det krever for mye av kroppen din, må du myke opp treningen; Hvis du synes treningen er for lett, må du intensivere den. Arbeid med dine egne styrker og svakheter og gjør dette til en rutine som vil perfeksjonere løpeferdighetene dine.

Trinn 3

Bruk det anaerobe treningssystemet som en del av treningen din for 800 meter løp. Dette systemet bruker flere repetisjoner fra 40 til 90 sekunder. Hver repetisjon er et løp med høy intensitet, og det lærer kroppen din å aktivere hastighet og sprint selv om kroppen din mottar mindre oksygen enn den vil. Be en trener eller trener om å bruke stoppeklokke for å time sprinten din til du har løpt med intensitet i 40 til 90 sekunder; pause i 90 til 180 sekunder, og gjenta deretter prosessen.

Trinn 4

Bruk også det aerobe treningssystemet som en del av treningen din for 800 meter løp. Det aerobe systemet bruker repetisjoner på tre til fem minutter. Hver repetisjon er et kontrollert løp på løpernes maksimale oksygenopptak. Maksimalt oksygenopptak er vanligvis definert som det maksimale passet som en løper kan opprettholde i løpet av 12 minutter. Det er kanskje ikke det raskeste man kan løpe, men det raskeste som kan opprettholdes over denne tiden. Ta denne rytmen og kjør den gjentatte ganger, i repetisjoner på fem minutter, med en kort pause mellom hver repetisjon.

Trinn 5

Planlegg en treningsrutine. Når du har fullført en rekke aerobe og anaerobe treningsøkter, kan du planlegge en rutine for intensiv trening. Du bør trene intensivt tre dager i uken. Hvis du begynner å føle deg lettere i rutinen enn du gjorde før, øk antall repetisjoner eller rytmen / tiden til repetisjonene for å gjøre det mer utfordrende.

Trinn 6

Prøv å løpe minst to ganger i uken. Gå helst mellom intensive treningsdager. For eksempel kan du gjøre intensiv trening mandag, onsdag og fredag, og løpe på tirsdager og torsdager. Vekter kan brukes til å styrke benmuskulaturen, men dette er strengt tatt et spørsmål om personlig preferanse. Du bør prøve å løpe mellom 1600 og 2400 meter for å utvikle utholdenhet for det raske tempoet på 800 meter løp, som du trener for.

Generelt kan du effektivt vake og deinfiere kopper og andre retter i varmt åpevann. Men hvi huet ditt har blitt overvømmet og oppvaken din har blitt forurenet med kloakk, bør du deinfie...

Adobe Reader inneholder flere alternativer for å tilpae arbeidområdet og gjøre det mer effektivt. En av måtene å tilpae er å kjule verktøylinjen. Hvi du ikke finner ...